Безобиден програмист хваща самолета за прибалтийска страна, където ще вдига сватба.

Животът му се преобръща, когато осъмва в Мексико с мистериозна пратка в багажа и постепенно осъзнава, че от младоженец се е превърнал в мишена за ЦРУ. Това е една от основните сюжетни линии в Welcome to Acapulco, третия филм, с който компанията на Асен Чанков, Маги и Джуди Халваджиян - Open Frames, част от Global Group, атакува световния пазар.

Партньор в реализирането на екшъна е американската компания Golden Ceiba, а в каста влизат звезди като Уилям Болдуин, любимеца на Тарантино Майкъл Медсен и Пол Сорвино.

„Спряхме се на този град като локация, защото Мексико е в топ 6 на бокс офиса като държава и има над 6000 действащи киносалона.Постарахме се да оформим микс от добри американски и мексикански актьори, тъй като само на тази територия филмът вероятно ще тръгне на 1200 екрана”, сподели за „Монитор” Чанков.

Маги Халваджиян и екипът му са там от месец, а две от най-мащабните сцени в лентата ще бъдат заснети в залива на Акапулко, най-оборотното място за любителите на гмуркането. „Имаме снимки и на покривите на небостъргачи. На терен получаваме изключителна подкрепа от партньорите ни, там сме осигурени с хотели, локации, денонощна охрана, хеликоптери. Мексиканските спец части се включиха в продукцията”, обяснява Чанков. Работата с артисти от калибъра на Майкъл Медсен и Уилям Болдуин той сравнява с приказка. „Няма глезотии, звездни болести и кухи претенции. По отношение на персонажите им не мога да издам много, но да речем, че единият е шеф на ЦРУ, а другият е американски сенатор”, казва продуцентът.

Клапата на Welcome to Acapulco ще щракне и в Ню Йорк в края на месеца, като там снимките ще продължат само два дни. След това започва работа по постпродукцията, а премиерата се очаква в средата на 2017 г. Наскоро Open Frames приключи работа по Havana Darkness, първия американски хорър, заснет в Куба.

Миналата зима на родна земя кацна Робърт Инглънд, познат на широката публика като Фреди Крюгер от "Кошмари на Елм стрийт". Той се включи в международния каст на Nightworld редом до Джейсън Лондон („Анатомията на Грей”, „Скандал”), Диана Любенова, Атанас Сребрев, Лорина Камбурова и Никола Луканов. Международната компания на клана Халваджиян налива и идейните основи на сериал за американския пазар със заглавие „Самодиви”.