Вълнуващо, енергично, емоционално, грандиозно, зрелищно… просто уникално!

Малко са думите, които могат да опишат случилото се снощи на националния стадион "Васил Левски". След дълги години чакане, българските почитатели на легендарната група "Бон Джоуви" най-накрая видяха на живо своите любимци и в продължение на два часа бяха в екстаз.

Точно в 20:45 на сцената излязоха Джон Бон Джоуви, Тико Торес, Дейвид Брайтън, Хю Макдоналд и Фил Екс, който замени китариста Ричи Самбора, и взривиха повече от 50 хиляди фенове. Тяхното настроение към края обаче бе помрачено от изненадващия финал на концерта. Звездата на групата видимо не се чувстваше добре и сподели, че има алергия, която му пречи да пее, затова изпълни една последна песен и се сбогува с публиката. Много от присъстващите останаха разочаровани от неочаквания финал, тъй като Бон Джоуви не успя да изпълни няколко от най-известните си парчета, сред които "Always", "Bad medicine" и "Have a nice day", но въпреки всичко, емоциите от хубавото преживяване надделяха и оставиха на заден план горчивия привкус от преждевременния край на шоуто.

Групата не закъсня с излизането си на сцената и започна с парчето от новия си албум "That's what the water made me", а веднага след него Джон Бон Джоуви поздрави българската публика и последваха суперхитовете "You give love a bad name" и "Born to be my baby".

България бе първата страна, която видя и новата сцена на бандата. Тя наподобяваше ретро автомобил, а самият Джон Бон Джоуви обяви, че отсега нататък колата ще носи името София - кръстена на нашата столица, тъй като от тук започна и европейската част на турнето "Because We Can".

Шоуто продължи с няколко песни от последните албуми на групата, а след тях тя заби и някои от най-големите й хитове - "It's my life" и "Keep the faith". В този момент си пролича и истинската любов на феновете към старите парчета на групата. Oт публиката дадоха на певеца българско знаме, а той с удоволствие се загърна в него, за да изпълни поредната си песен, а впоследствие го уви около грифа на китарата си.

След като смени черното си сако със златисти копчета с кожено яке, Бон Джоуви застана съвсем близо до най-верните си почитатели, закупили билети за диамантения кръг, и изпълни две от най-прочувствените си балади - "I'll be there for you" и "Bed of roses". Това беше и моментът, в който стадионът заблестя от светлинки, а сцената се посипа с рози. Веднага след това публиката отново избухна, когато прозвуча първият хит на групата - "Runaway".

Една от следващите песни в сетлиста - "In these arms" изпълни клавиристът Дейвид Брайтън, а самият Бон Джоуви се прибра зад сцената. Когато се завърна на нея, прозвуча "Livin' on a prayer", а след края на парчето Джон се извини на публиката и сподели, че не се чувства добре. "Нещо във въздуха тук прави така, че да си изгубя гласа. Алергията ми се засили" - каза той и обеща да изпълни една последна песен - "Wanted dead or alive". След нея, точно 2 часа след началото на концерта, групата се прибра зад сцената и въпреки надеждата на хилядите фенове на стадиона да чуят поне едно парче на бис, това не се случи. Сега им остава само да мечтаят техният любимец да се завърне скоро с нов концерт, на който да чуят и хитовете, които не успя да изпълни снощи. Keep the faith...

Автор: Таня Касабова,