Защо имат 56 платинени и 15 златни диска за 20-годишната си история? Това ще ни покажат красавиците от Bond в два концерта у нас – в София на 26 март и в Пловдив на 27-ми.

Таня Дейвис (първа цигулка), Еос Чатър (втора цигулка), Елспет Хенсън (виола) и Гай-И Уестерхоф (чело), които пристигат у нас по покана на ZAPP Entertainment, ще представят един спиращ дъха кросоувър спектакъл, подготвен специално за ключовата си годишнина, в който е събрано всичко най-добро от великолепното им творчество. Първо ще пробват акустиката в зала 1 на НДК, а на следващият ден – тази в комплекс С.И.Л.А. Под тепетата.

Bond се събират през 2000 г. и удрят като с мокър парцал всички меломани, като им показват как се прави кросоувър с четири струнни инстурмента. Така поставят началото на цяло течение, което днес се радва на една дузина звезди и милиони приходи.

Момичетата обаче остават в историята като най-успешния и добре продаван струнен квартет за всички времена. Музиката им е част от знакови филмови като „Джони Инглиш“ и „XXX State Of The Union“. Свирили са на сцената на Наградите на MTV, “Америка търси талант“, „Великобритания търси талант“ и закриващата церемония на Олимпийските игри в Лондон, дори на пирамидите в Гиза и на Уол Стрийт в Ню Йорк.