Фолк певицата Бони е един от многобройните дарители, включили се в кампанията .

Какво представлява тя? Нека разберем от самата изпълнителка.

Какво представлява програмата ?

БЛАГОДЕТЕЛ е програма за редовно дарителство на УНИЦЕФ, с която всеки месец, можеш да помагаш да децата. Няма значение големината на дарението, важен е жестът към децата и това, че им помагаш.

Какво те накара да се включиш в нея?

Включих се в , защото наистина вярвам, че така мога да помагам на децата. Аз самата съм родител и знам какво е детето ти да има нужда от теб! Любовта ми към всички деца и моята душевност ме карат да съчувствам и да се опитвам да помогна. Всеки един може да се включи в БЛАГОДЕТЕЛ. Ако всеки един от нас има доброта в себе си, може да бъде Благодетел.

Kак помагаме на децата в нужда, като станем благодетели?

С малките и редовни дарения, с малките и редовни жестове. Не е задължително да си богат или пък да дадеш цялата си заплата. Важното е да дариш, макар и малко, но да го правиш всеки месец, макар и с малки средства, и не само по празниците, защото децата имат нужда от грижа постоянно.


Какво би казала на хората, които се сещат за благотворителност само по Коледа, как би ги призовала да се включат в новата инициатива?

Децата имат нужда от топлина и семейство през цялата година, не само по Коледа... Защо само по празници се сещаме за тях, а през останалото време сякаш децата нямат нужда от нас? Както нашите децата се нуждаят да получават вниманието, любовта, храната, топлината и всичко останало всеки ден, така и тези дечица, които нямат семейство, се нуждаят от същото.

Какъв според теб е приносът на известните личности за подобни кампании?

Не е важно това да си известен. Постигнала съм това, което съм, благодарение на любовта на хората към мен. Все пак се надявам да вдъхновя хората и да ги накарам да се замислят, защото вярвам, че всички имат добри сърца. Всеки може да бъде Благодетел. Всеки с добра душевност и любов към децата.

Какъв призив ще отправите към хората, за да се включат в програмата ?

Децата са създадени с любов – и всички ние сме създадени от любов. Всеки един от нас трябва да помисли за любовта, от която се нуждаят тези деца всеки ден, без значение, че не са нашите собствени деца. Нека да им помагаме и да се грижим за тях, да направим така, че да имат добро бъдеще.