Войната между Даниел Боримиров и Георги Иванов продължава. Преди няколко седмици от страниците на "Тема Спорт" Борето нарече Гонзо "комплексар". Настоящият директор на сините обаче не му остана длъжен и му отвърна с "глупак". Сега скандалът става все по-грандиозен и Боримиров продължава с атаките към Гонзо.

- Господин Боримиров, казахте, че Гонзо е комплексар, той пък ви нарече глупак...

- Не знам какво да кажа вече... в случая говорим за един човек, който през живота си е постигнал успехи единствено и само като футболист на Левски. Една изкуствено създадена легенда, която успя да се докаже само у нас и никъде другаде. Като е толкова голяма звезда, защо не се задържа в чужбина? Изхвърлиха го отвсякъде и всеки път се връщаше в Левски, защото никой друг не го искаше, макар че не беше нужен на „Герена". Всеки може да прецени какво представлява всъщност Гонзо.

- Какво имате предвид, бъдете по-конкретен?

- Откакто лицето Георги Иванов стана спортен директор, треньор и какъвто е още там, иззе всички функции в Левски. Само дето не подкара валяка на Къци (б.а. човек по поддръжката, който е на „Герена"от десетки години). И благодарение на това стана за смях не само в България, но и в Европа. Най-срамните и най-скандалните моменти, които ще останат черно петно в историята на Левски, са свързани с ръководителя Георги Иванов. Ще започна още от самото начало, когато стана директор. Помните ли, че като взе Саша Симонович, каза, че поема цялата отговорност за този трансфер. Какво стана после? След два месеца го изхвърли като мръсно коте да ходи да тича по терените на „Герена". Това ли му е отношението към футболистите?! А какво се случи с Еньо Кръстовчев?! Да изреждам ли Седрик, Лусио, Топчо, Мечо и всички останали заслужили футболисти, които бяха изгонени по най-гнусния и долен начин.

- Гонзо обаче твърди, че е приятел с всички и се чува с тях в момента?

- Твърди, защото Георги Иванов много обича да лъже. Това, което каза вчера (б.а. онзи ден), че се е разделил по най-добрия начин и дори се чува с тях, въобще не отговаря на истината. Убеден съм, че нито един от изброените футболисти не е на неговото мнение. Знаете ли, че снощи (б.а. понеделник вечер) се чух с двама от тези играчи и си говорихме за случилото се с Петков. Те ми казаха, че и до ден днешен не искат и да чуят името Георги Иванов

- Кажете имената на футболистите, с които сте говорили?

- Не ми е проблем да ги кажа, но нямам тяхното съгласие, мога да ги злепоставя. Ако искате ще ви дам обаче телефоните на всички, обадете им се и ги питайте какво мислят по въпроса. Смятате ли, че на Лусио Вагнер му беше приятен начинът, по който го изгониха?! Обърнете внимание на прощалната пресконференция и поведението на Гонзо, който след края избърза да си тръгне като пу.ка! Кажете един футболист, който да се е разделил подобаващо с клуба, откакто Георги Иванов е директор?! На всичкото отгоре продължава с лъжите. Аз обаче не се казвам Говньо, както го наричаха сините фенове, и не мога да лъжа. Това е разликата между мен и него. Винаги съм стоял зад футболистите, търсил съм разговора и сме се разделяли така, че да не ме е срам после да ги погледна в очите.

- Кои са грешките на Гонзо в качеството му на директор?

- Започвам с невиждания срам с Казанската афера. Какъв спортен директор си ти, след като не знаеш, че трансферният прозорец е затворен и е изключено да се осъществи каквато и да е сделка?! Последният случай с Карвальо също е показателен. Уникална глупост е да връщаш футболист, който е представен официално със синята фланелка. За какъв ръководител става дума?! Човек с два грама мозък 8 главата си, който му помага само за да пази равновесие, не може да е шеф в Левски! Какво има против старите футболисти? Същите тези играчи станаха шампиони под ръководството на Емил Велев и Даниел Боримиров. После му се наслушахме на глупостите, че подготовката не била проведена правилно! Окей, но той обеща на полусезона да видим коренно различен отбор, а вместо това трябваше да се молим на Локо София да се дъни, за да стигнем до евротурнирите. А той спомня ли си с огромния си мисловен капацитет каква подготовка направи! Закара отбора на снега в Каварна и тренира отбора в зала! За какъв мозък, за какъв ръководител говорим?! Всеки път се оправдава с думите „Аз правя нов отбор". Гонзо забравя, че наследи отбор шампион, с добри футболисти, пълен с активи. Знаете ли, че на мен ми беше най-лесно да се оправдая и да си измия ръцете с него, докато бях директор. Буквално за пет дни Иванов закопа Левски. Първо пропусна дузпа в Сандански срещу Вихрен и паднахме. После направи същото срещу БАТЕ Борисов и отпаднахме. До осмия кръг нямаше отбелязан гол с екипа на Левски и беше най-слабият футболист в отбора. Всички фенове му викаха, че е боклук и некадърник, искаха да го линчуват, но аз и Велев застанахме зад него. Ето това е разликата между Даниел Боримиров и Георги Иванов. Когато отивахме за реванша с БАТЕ Борисов, Тодор Батков се обърна към мен с думите: Боре, какво прави този в отбора след като мисли само как да бъде между краката на едно момиче с инициали Ц.К. Значи аз мога да пренебрегна всички тези неща, а той сега дрънка тъпотии и се мисли за голямата работа. Количеството на сивото вещество в главата му явно е наистина много малко.

- Безгласна буква ли беше Даниел Боримиров на "Герена" в ролята на ръководител?

- Е, кой е взимал решенията тогава?! Не го знам какво има предвид с тези думи, поне да се обоснове, факт е, че за една година станах шампион, а после той закопа тотално един готов отбор. Защото не знае как да разговаря с играчите, не може да извлече дивиденти от техните качества, не може да ги предразположи, защото не разполага с необходимия капацитет.

- Реди ли Батков състава на Левски, както каза Георги Петков?

- За да го е казал, явно го е видял и го е изпитал на гърба си.

- Значи ли това, че Гонзо служи за параван на адвоката?

- Абсолютно. Той е буфер между феновете и Тодор Батков. Заради това няма да е далеч времето, когато и Гонзо ще бъде изгонен от Левски през задната врата. Вярвам в съдбата и се надявам да го споходи същото, което споходи заслужилите футболисти на "Герена".

- В далечно бъдеще възможно ли е да видим Даниел Боримиров и Георги Иванов заедно на една маса?

- Абсурд. За мен този човек не съществува от година! и половина.



Източник: Тема Спорт