Министър председателят на България Бойко Борисов претърпя поражение от германската звезда Борис Бекер в едносетов демонстративен мач по тенис на двойки на ТК "Левски" в София.

Срещата бе по повод края на юбилейното 15-о издание на Zagorka Tennis Cup, пише

Борисов и партньорът му Илия Кушев загубиха с 4:6 от Бекер и бившата българска тенис прима Магдалена Малеева.

Премиерът и екс-националът на България за купа "Дейвис" Кушев стартираха отлично и поведоха с 3:0, след като реализираха пробив в подаването на бившия № 1 в мъжкия тенис и трикратен шампион на "Уимбълдън" Бекер.

В последствие обаче германецът и бившата номер 4 и десеткратната шампионка от турнири на УТА в световната ранглиста при жените обърнаха до 5:3, което се оказа достатъчно за успеха.

Във втория демонстративен мач за деня Бекер и Малеева победиха с 2:1 гейма и шампионите в турнира Про-Ам "Загорка Тенис Къп" Тихомир Грозданов и Венцислав Иванов.

Националът Грозданов и бизнесменът Иванов, Бекер и Малеева бяха наградени с почетни грамоти от "Загорка" АД, по чиято покана германецът е в България.

Бекер сподели в „Тази сутрин“, че в началото на мача си срещу Бойко Борисов го е подценил като противник, предаде bliasak.bg.

Германецът заяви, че премиерът има доста добър сервис, който го е затруднил, но все пак трябва още малко да подобри техниката си.

Това е второто посещение на германската тенис легенда у нас. Той пристигна в България, цели 26 г след първата си визита, за да закрие турнира по тенис и, за да награди победителите в него – Тихомир Грозданов и Венцислав Иванов.

Снимки: