Фолкпевецът Борис Дали се оказа един от най-големите потърпевши от плана "Мобилност" на Еманюел Макрон. Заради строгите мерки на френския президент фалира транспортният бизнес на изпълнителя на "Палатка" и "Ще си говорим пак".
"Разпродадох всички камиони и фалирах бизнеса си. А с него се изхранваше цялото ми семейство.

На български шофьори се плащат 60-70 цента на изминат километър, докато на германските сумата е 1,50 евро и дори може да достигне 2. Вижте само каква е разликата. Освен това като пътуват в колона български, германски, френски, испански тир се спира само българския и му се прави щателна проверка. Всичко бе направено, така че да убие нашия бизнес. Ние бяхме трън в очите на запада", сподели пред "България днес" певецът.

Според приетите мерки наскоро от еврокомисията шофьорът на ТИР-а трябва да се връща в родната си страна на 4 седмици, а камионът - на 8 седмици. Водачите трябва да спят в камионите не повече от 45 часа, а през останалото време да нощуват в хотел.
"Успях да разпродам всичко, което имам още преди да бъдат гласувани финално мерките. Сега колегите имат много големи проблеми. Напълно изрядни, хубави и нови камиони, купени за по 80-90 000 евро, сега се предлагат за 20-30 000. Кризата е голяма", споделя още пред вестника певецът.

Той е под карантина от 8 март, когато е последното му участие в нощен клуб в столицата. А точно на 13-и пуска последния си клип "Лошите момчета" - в деня на обявяване на извънредното положение в страната. Оттогава се е отдал на овощарство, пчеларство, градинарство и лозарство със семейството си в имението му в Бобовдол.

снимка:инстаграм борис дали