Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Борис Дали, който разказва забавната история по създаването на проекта “Барабанче”, започнал като самостоятелна песен и приключил като трио с участието на Галена и на Галин.

“Първо ме грабна припева от първия вариант на текста. Беше нещо много различно, двусмислено, интересно”, разказва певецът. После Росен написа съвсем други куплети, не на първия вариант и се получи. Там пея барабанче само за мен, само за мен, ама то си трябва и помощ от приятел понякога”.

Мажоретките във видеото били идея на режисьора Николай Скерлев. Във видеото почти буквално е пресъздаден текста на песента “Барабанче”. Момичетата са много красиви и впечатляващи. Едната е мажоретка от мажоретния състав на гвардията, тя е с барабанчето. В текста на песента е вмъкната закачка със заглавията от песни на известни колежки на Борис Дали, но те не се разсърдили, защото закачката била съвсем добронамерена.

С Галена са приятели от началото на музикалните си кариери, потърсил я за съвет и мнение, тя се запалила по новата идея на колегата си и станала част от нея. Галин се озовал по време на записа в студиото и Борис Дали му предложил също да се включи в проекта. Галин приел и веднага добавил и своите вокали в общия хор на “Барабанче”.

С включването на младия си колега Галин в своя проект, Борис Дали опроверга клюката за напрежение между “млади” и “стари” певци.

“Харесвам и Фики и Галин, готини млади момчета, много се кефя на песните им. Като ги гледам, се връщам назад във времето преди десетина години, когато аз започвах да пея. Сега осъзнавам през какво нещо съм минал. В началото винаги е много трудно. Няма лесни неща на този свят. Както и да изглежда отстрани, винаги е трудно. Ако искаш да успееш трябва да се бориш за всяко едно нещо”, откровен е Борис Дали, пише planeta.tv.

На атаката на водещата, че младите певци правят много повече песни от тях, Борис Дали отговори спокойно, че тримата от “Палатка” имат по стотина песни зад гърба си, а младите им колеги тепърва трупат репертоар и е съвсем нормално да бързат и да записват повече песни.