В началото на годината, тя бе избрана за лице на една от най-популярните световни компании, работеща в областта на биотехнологиите. Самата Бориса пък признава, че е изключително заинтригувана от темата и с удоволствие се включила в кампанията.

''Никога през живота си не съм употребявала наркотични вещества и не бих подкрепила нещо подобно, ако не бях убедена, че става въпрос за живота и здравето на толкова много пациенти в нужда. Oбявявам се твърдо ''за" използването на медицинска марихуана, защото тук става въпроса за нещо съвсем различно, за лечебните свойства на растението, които могат реално да помогнат на хора в нужда.

Малцина знаят, че марихуаната като средство за лечение помага на болни от СПИН, рак, глаукома, множествена склероза,анорексия и други. За мен е чест, че мога да помогна за популяризирането на кампанията", признава моделката.

Наскоро Бориса се завърна от Барселона, където заедно с Роро Кавалджиев взеха участие в международния конгрес, свързан с темата, и където в продължение на няколко дни тя се запознала в детайли с подробностите около положителните страни на лечебните свойства на марихуаната.

''Медицинската марихуана не е панацея, но е средство на избор при редица симптоми и заболявания. Това е изводът, направен от Медицинския институт на САЩ, като резултат от обширно изследване, проведено по поръчка на Конгреса през 1999 година. В момента в осемнадесет щата употребата на медицинска марихуана е разрешена, а в четиринадесет употребата на марихуана е декриминализирана.

Употребата на медицинска марихуана е разрешена и в редица развити европейски страни като Австрия, Германия, Холандия, Испания, Великобритания, Чехия, Финландия", заключват специалисти по темата, пише lifestyle.bg.