Бориса Тютюнджиева е една от най-красивите български моделки.

Кариерата й стартира през 2006 година, когато става „Кралица на красотата“, пише prekrasna.bg. Участва в реклами на световноизвестни марки като Нивеа, Кавали, Дукати и др.

- Как минава един твой ден?
- Всяка сутрин, когато се събудя, изброявам нещата, за които съм благодарна и признателна. Правя го, за да обърна в положителна посока енергията си и денят ми да бъде изпълнен с хармония и лекота. Хубаво е да мислиш положително и да умееш да концентираш мислите си в дадена насока. След това си взимам душ и всички онези познати неща за всеки – като миене на зъби, конци и т.н. Задължително си правя едно силно, дълго кафе и си проверявам пощите (е, в повечето случаи и Фейсбук). До тук програмата е еднаква, след това всичко е различно – или имам работа в офиса с обувките, с които се занимавам, или се налага да отскоча до университета в Правец, или се приготвям за някоя вълнуваща фотосесия.

- Много медии те представят като скандална личност, а други като весела и амбициозна дама? Къде е истината?
- Както винаги, някъде по средата. Не мога да кажа за себе си, че съм скандална… Да, не обичам да се прекалява с неща, които пряко ме засягат, не обичам да се злоупотребява и лъже, но в крайна сметка се стремя да насоча енергията си към нещата, които искам и обичам. А нещата, които не са ми приятни, просто ги блокирам и ограничавам достъпа им до мен. Може би преди години бях доста по-импулсивна и скандална, но вече по-скоро се определям като „весела и амбициозна дама”.

- Ти си красива и атрактивна жена. Изневерявали ли са ти?
- Благодаря. Какво означава дали са ми изневерявали?! Според мен няма жена, на която да не й се е случвало, а ако все още не е, е въпрос на време. Но аз не виждам нищо лошо дори и да ти се случи – тънкостта е да извлечеш собствената си, индивидуална поука и да я използваш занапред. Миналите връзки в живота ми са ми помогнали повече, отколкото са ми навредили. Чрез тях аз намерих моя човек в живота. И не съжалявам за нищо, което ми се е случило, напротив, благодарна съм. Сега съм повече от щастлива във всяко едно отношение.

- Смяташ ли, че може да съществува приятелство между мъж и жена?
- Вярвам в приятелството, имам много приятели мъже, които безкрайно обичам и които не гледат на мен като на сексуален обект.

- Имаш собствена марка обувки. Как стигна до решението, че искаш да се занимаваш с такъв вид бизнес?
- Това беше моя мечта, която исках да осъществя отдавна. Имах нужда да влагам емоцията си и енергията си не само в снимки и университет, но и в бизнес. Почувствах се готова и просто го направих. Много е важно да не изпитваш страх от провал и винаги да опитваш. Аз създадох марката без колебание, знаех, че правя нещо от сърце и цялата енергия, която влагам, се оценява. Неслучайно много от клиентите ми са едни от най-големите ни звезди, което означава, че аз съм успешна в начинанието си. Най-важното е да правиш това, което разбираш и това, което искаш. А искаш ли го силно, няма как да не се материализира.

- Каква е рецептата за справяне с толкова много ангажименти наведнъж?
- Търпение, вяра, постоянство и амбиция. Това са нещата, които са нужни, за да достигнеш до желаната дестинация. Както и вътрешен баланс.

- Коя е най-голямата ти мечта?
- Най-голямата ми мечта е да развия марката си за обувки, както и да участвам с подобаваща роля в холивудска продукция. Като цяло, скорошните ми мечти са свързани с киното. Запалих се доста с един мой голям успех, който ще мога да споделя през месец октомври. Разбира се, мечтая си занапред и за едно голямо, сплотено семейство, но на този етап има още доста неща да постигна. Тепърва започвам…

- Как си представяш живота си след 10 години – в личен и в професионален план?
- Представям си го с успешна кариера зад гърба си, но здраво стъпила на земята. С прекрасни дечица и с мъжа, който е до мен в момента…

- Пожелай нещо на читателите.
- Пожелавам им да вярват в мечтите си и да запомнят този афоризъм, който винаги ми е помагал: „Think where you go, because you go where you think”.