Звездата от "Фермата" Тома Талепов-Айляка е в критично състояние в бургаска болница. Четвърти ден лекарите се борят за живота му. Здравенякът е получил тежък хеморагичен инсулт и е изпаднал в кома. Инцидентът е станал в събота.

Приятели на Айляка разказаха, че напоследък той се оплаквал често от силно главоболие, а няколко пъти припадал. Здравословните му проблеми започнали в началото на годината.

"Оплакваше се често от главоболие, а по едно време започна да го боли главата всеки ден. Веднъж припадна и го закараха в болница. Това беше в края на месец март. Остана седем дни на лечение в отделението и го стабилизираха", разказа негов приятел.

Лекарите обаче го предупредили да спазва диета, да се пази и да избягва физическите натоварвания. Тома обаче веднага се върнал на работа и почти не почивал. В събота изведнъж му станало лошо и отново припаднал. Когато близките му откарали в болницата, станало ясно, че той е получил инсулт.

Състоянието му е много тежко и лекарите не смеят да дадат никакви прогнози. Засега основната им цел е да спасят живота му и да го извадят от комата. Медиците се опасяват, че дори да се пребори с инсулта, Айляка ще остане с двигателен дефицит, а вероятно ще има и други поражения в говора и слуха.