Божана Филипова е една от най-красивите синоптички в телевизионния ефир.

След раздялата й с новинаря Косьо Филипов личният й живот е постоянно тема за коментари. На ефектната пловдивчанка непрекъснато се приписват любовни връзки с богати чичковци и млади мачовци. Наскоро жълтите вестници дори отново я събраха с бившата й половинка.

Самата Божана обаче признава, че в момента изобщо не мисли за мъже. Освен че чете прогнозата за времето по News 7, синоптичката отскоро е водеща на светска рубрика.

Макар да е завършила социология и политически науки, Филипова призна, че е далеч от политиката и предпочита да се занимава с по-лежерна журналистика тип лайф стайл.

- Божана, как се чувстваш като водеща на светска рубрика?
- Това не е нещо ново за мен, защото и преди съм работила в подобно предаване. Единствено с ранното ставане още не съм свикнала. Минали са едва няколко ефира и още не мога да дам оценка за себе си. С Жана сме в процес на сработване. Тя винаги е водила сама, а и аз не съм работила в екип, но има време.

- Четох коментари в мрежата, че си засенчила Жана?
- А?! Въобще не съм си го помисляла. Нашата идея е да сме екип, не да се конкурираме. Ние сме различни като типаж и темперамент, така че няма място за конкуренция. Напротив, помагаме си, подаваме си топката. На моменти аз се отнасям и тя ме подпира, после аз й връщам. За сега ефирите минават учудващо спокойно. Дори на първото предаване, макар да бях леко вдървена от непозната обстановка, вътрешно усещах абсолютно спокойствие.

- Има ли вероятност да спреш да четеш прогнозата за времето и да се отдадеш изцяло на светската рубрика?
- В момента водя времето само по News 7 и засега остава този вариант. Не се чувствам пренатоварена, напротив - обичам си работата. Адреналинът, който трупам цяла сутрин в светската рубрика, се балансира от спокойствието, което ми дава прогнозата за времето следобед.