Снощният епизод на Hell’s Kitchen България може да бъде определен като най-емоционалния до момента. Близките хора на професионалистите гостуваха в ресторанта, но те трябваше да останат непоклатими и да се съсредоточат върху работата си.

Преди това Дани и Иван се изправиха един срещу друг в оспорван кулинарен дуел, победител, след който бе Иван, а в края на епизода Божидар напусна състезанието завинаги.

Любимите хора на участниците в Hell’s Kitchen България гостуваха в ресторанта снощи. Това беше абсолютно неочаквано за тях, а сълзите и силните емоции от появата им взеха връх в двете кухни и превърнаха вечерната резервация в най-емоционалната до момента. Ресторантът се напълни с майки, бащи, деца, братя, сестри, съпрузи и дори едномесечното бебе на Иван, но професионалистите трябваше да се държат като такива и да не попречат на емоциите им да ги разсейват.

Всички успяха бързо да се отърсят от първоначалния шок и да издават своите поръчки по перфектен начин, единствено Божидар сякаш бе само тялом в синята кухня, а духом – на масата със семейството си. В края на епизода, именно това стана причина за решението на шеф Ангелов да прекрати участието му с състезанието за 100 000 лева. Той обясни на Божидар, че изключително много държи на него, но най-важното нещо е той да бъде щастлив, а от известно време Божо е загубил пламъка в очите си.