Искам да прощавам лесно и знам, че една прошка, колкото и егоистично да звучи малко или много даваш заради себе си. Да държиш виновен някой, да не му простиш, означава да държиш в себе си чернилка. Малко или много хората прощават заради себе си, за да се освободят.

Това заявява Божидара Бакалова пред „Поверително от NL“ и допълва, че със сестра й Ивайла не са кръстени, но смятат да го направят, защото скоро навършват тридесет и три години, а това е преломната Христова възраст.

„Няма смисъл да допуснеш отново в живота си един човек, да твърдиш, че си му простил, а пред теб, Бог и всички останали, а в същото време да го държиш постоянно отговорен и виновен за нещо. Ако ще простиш наистина би било редно и да забравиш, иначе няма смисъл от тази прошка. Иначе си простил само на думи”, казва Божидара.

Тя разкрива, че си представя Бог като една много мощна светла енергия, която е синхронизирала всичко във Вселената до най-малкия детайл. Пред камерата на на най-коментирания телевизионен таблоид Божидара разказа за отношенията със сестра си – Ивайла Бакалова.



Тя описва близначката си като необикновено силен, но затворен човек. Единственото същество, с което сестра й се държи различно е собствената й дъщеря - Рая.

„Много пъти съм страдала, че Ивайла е толкова неразбрана, че винаги е най-черната и най-лошата. Тя е момиче, което е толкова израснало, работи над себе си и прави това, което може", споделя Божидара.

„Понякога искам да отида да пия със сестра ми нещо и не мога, защото усещам цялата злоба на хората върху нея”, казва още Божидара и споделя, че продължава да се пита как именитата й близначка издържа на напрежението в новия сезон на "Къртицата".

Пред гост водещата Надя Иванова тя описа сестра си като войник, „човек, от който можеш много да научиш.” Бакалова подчерта, че и двете са много силни и призна, че Ивайла вече много й липсва.

Говорейки за бъдещето, децата и съхраняването на ДНК наследството Божидара сподели:

„Време ми е за дете, но не съм пристрастена към факта. Моето ДНК е много ценно, но това е в картите на Бог.”

Въпреки, че се замисля за дете, Божидара няма еталон за мъж.

„В момента, в който усетя, че човек е лоялен и готин – това е моя мъж. Не ме вълнува как изглежда, разпозная ли красивата душа – веднага съм за. Мога да се влюбя и в 90 годишен мъж, мога да се влюбя в душата каквато е – независимо дали е мъж или жена”.