Героят на Ботев Враца Валери Божинов и любимата му Биляна Дол споделят за силната любов, която ги крепи. В лицето на Биляна Божинов е открил човек, който го подкрепя във всичко.

"Биляна е човекът, който ме държи и ми дава крилете да летя, да се чувствам силен. Откакто се запознах с нея, аз съм друг човек. Промених мнението си, разсъждаването. Благодарение на нея станах мъж! Почнах да вярвам в себе си и да се чувствам наистина улегнал мъж и футболист", не крие щастието и признателността си Божинов.

Красавицата от Сърбия следва своя любим навсякъде и от няколко месеца е във Враца, за да го подкрепя в поредното предизвикателство на и извън терена.

"Той е важният! Посветила съм се изцяло на него. Той сам разбра къде е допускал грешки. За мен те са по-скоро опит и, ако успееш да си извлечеш поуките от тях, сам променяш мисленето си", каза Биляна пред bTV.

Тя заяви, че 7-те гола, които любимият ѝ вкара в 10-те си мача в Първа професионална лига, са резултат от усърдна работа и дисциплина. Божинов пък не пропуска да ѝ благодари след всяко попадение със специално сърчице.

Валери и Биляна са заедно от около три години. Футболистът има две деца - син Валери-младши от поп фолк певицата Алисия и дъщеря Никол от брака си с Николета Лозанова. Биляна успява да поддържа перфектни отношения с майките на децата на Божинов.