Футболистът на „Партизан” Валери Божинов нонстоп е в епицентъра на скандала. Вероятно защото просто е удобен – непукист е и му е все едно какви слухове се тиражират по негов адрес.

Според последните бащата на две деца от две жени е изпаднал във финансов колапс, има опасност да тръгне на тренировки към стадион „Юна” с градския транспорт в Белград, тъй като са му отнели „Мерцедеса” заради неплатени лизинги, а наследниците му едва ли не гладуват, понеже баща им ги е оставил на произвола на съдбата и е спрял да плаща месечните им издръжки. „ШОУ” се свърза с нападателя, за да научи от първа ръка истината:

- Валери, здравей! Къде те намирам?

- Точно хапвам в едно ресторантче в Белград, което често посещавам заради вкусната кухня. Освен това собственикът е фен на „Партизан”, а в кухнята готвачите са ми приятели, приготвят много внимателно храната за мен, за да е съобразена с режима ми.

- Значи си на ресторант и имаш какво да ядеш. Защото се чудех дали да не подемем кампания, за да ти събираме помощи?!


- Моля? Какво искаш да кажеш?



- Как какво? Тук се носят слухове, че си фалирал, че си останал без „Мерцедеса” си, защото си спрял да му плащаш лизинга, току виж останеш и на улицата след това…


- Това са фантасмагории от „1001 нощ”. Всъщност има нещо вярно – да, не си плащам лизинга на колата. По простата причина, че съм си я платил цялата, преди да седна зад волана й. За информация на тези, които разпространяват подобни слухове, никога не съм карал коли на лизинг, защото мога да си позволя да си ги купя кеш. Имам приятел в България, който търгува с автомобили от Германия. И когато реша да си купя нова кола, му давам старата и му доплащам за новата. Вече 3-4 коли съм взел по този начин.

- Като спомена Германия… Нека те попитам защо регистрираш колите си в немската провинция Швабиш Хал, което между впрочем е честа практика сред богатите българи?

- Както ти казах, колите, които карам, са от Германия, където са 20-30% по-евтини, отколкото, ако ги купя в България. Не виждам нищо лошо или нередно в това да ги регистрирам там. В медиите сте писали, че по този начин избягвам плащането на данъците. Напротив - в Швабиш Хал дори плащам по-високи, отколкото в България. С това преча ли на някого? С това преча ли на някого?