“Добре съм, не съм бит, нищо ми няма. Лъжците отиват на съд. Не го знам този сайт какъв е. Вече говорих с адвоката ми и отиват на съд. Бях шокиран от тази измислица.”

Това заяви за “24 часа” Валери Божинов, след като самият той научил, че “в петък срещу събота бил пребит пред дискотека в Пловдив и захвърлен в храст”.

Дезинформацията пусна сайтът “Топспорт”, според който футболистът отнесъл бой от пияна младежка компания и към 4 сутринта лежал безжизнен в храстите край река Марица.

Впоследствие от сайта прехвърлиха вината към шефа на охранителна фирма "ДАИКС" Георги Фърцов, който им съобщил "новината". Валери е категоричен, че с адвоката му няма да оставят лъжата ненаказана.

В дните след “инцидента” Валери тренираше с “Локо” (Сф) напълно здрав.

“И майка ми се обади, не може да проумее какво става. Тя беше дошла при мен миналата седмица да ми помага за детето. Бяхме заедно във времето, в което уж съм бил пребит. В Пловдив изобщо не съм ходил. Бях си в София. И мой приятел от Русе също беше дошъл на гости”, разказа Валери.

От полицията, разбира се, отрекоха Божинов да е бит в Пловдив.

За футболните си планове и похвалите от директора на “Левски” Христо Йовов Валери заяви: “Ще играя след 1 януари. Къде - ще видим. Нормално е и “Левски”, и ЦСКА да искат да се подсилват с добри играчи. Дали сме говорили - не е коректно да коментирам.”