Нападателят на националния ни отбор Валери Божинов ще играе под наем в Лече в следващите 6 месеца.

Българинът е собственост на Спортинг (Лисабон), но беше отстранен преди няколко дни заради своеволно изпълнение на дузпа срещу втородивизионния Морейрензе за Купата на Португалия. След нарушението на треньорските указания на Божинов му беше забранен всякакъв достъп до Спортинг.

Италианският клуб и “лисабонските лъвове” са се разбрали за отдаването на нападателя под наем, остава до края на деня Валери да подпише договора си. Това ще стане в Милано, след което нападателят ще пътува за Лече, за да започне тренировки. Както е известно, интерес към Божинов имаше и Литекс. Христо Стоичков се свърза с нападателя веднага след като беше отстранен от Спортинг, но националът предпочете да се завърне в Италия.

Божинов израсна именно в Лече, където дебютира на по-малко от 16 години в Серия “А” в началото на 2002 година. За тима той игра три сезона, в които в 68 мача реализира 19 гола. Лече го продаде на Фиорентина за 12 милиона евро – най-големият трансфер в историята на “жълто-червените”.

Треньор на Лече в момента е Серсе Козми, а вчера отборът победи Интер с 1:0. Тимът е на 18-о място в Серия “А” с 16 точки и се бори за оставане в елита. Според италианските медии Лече е избрал Божинов пред Емилиано Бонацоли от Реджина. Отборът привлече преди няколко дни друг нападател - 19-годишния Харис Сеферович от Нюшател Ксамакс, пише blitz.bg.

Снимка: Bulphoto