"От политика не разбирам, но с идването на новия ни премиер Борисов, прави всичко възможно всичко да ни е о`кей."

"Сигурен съм, че ще промени доста неща в България", обяви футболистът.

Завърналият се в националния отбор на България Валери Божинов обяви, че в тима има настроение и желание за победа над Чехия в предстоящия мач от световните квалификации.

Божинов говори пред TV7, в което каза интересни неща за националния отбор, трансфера си във Верона, личния живот и други.

"Ако не отиваме за победа, по-добре да не тръгваме. Мисля, че всички, които сме тук, мислим по един и същи начин, за победа. Много неща се промениха, след като Любослав Пенев е тук, нагласа, дисциплина. Ние мислим само за успехи и победи", обяви Божинов.

Футболистът не пожела да коментира подробности от личния си живот, но призна, че по-важно от семейството няма и то е силен мотиватор.

Божинов разкри, че трансферът му във Верона е временна стъпка към изкачване към по-голям клуб, пишат от bsport.bg.

"Всичко е плод на труд, професионализъм, работа, почивка, спане, всичко е едно. Един комплекс. Ако всичко това го спазваш, животът ще те награждава. Ако не си професионалист и гледаш на нещата просто, ей така, нищо няма да постигнеш. Аз знам какво искам, поставил съм си за цел, ще ми бъде трудно, но в този живот лесно няма", обяви Божинов.

Нападателят се включи и в политическото говорене, давайки висока оценка на премиера Бойко Борисов.

"От политика не разбирам, но с идването на новия ни премиер Борисов, прави всичко възможно всичко да ни е о`кей. Сигурен съм, че ще промени доста неща в България. Трябва да му помагаме както ние, така и останалите. Говорим за пътища, заплати на хората, индустрия. С неговото идване се промениха доста неща и това е правилният човек. Няма спорт, на който да не е помогнал – волейбол, зала направи, помага на футболни отбори, на бокса, на Олимпиадата помага", завърши националът.