Българският нападател Валери Божинов се завръща в Италия, научи Sportal.bg. Бившият национал се e договорил с Катаня и заминава за Апенините. Както е известно, той водеше подготовка с лидера във Втора лига Септември (София) в Турция, но късно снощи се разделил с отбора и Милен Радуканов преди да напусне лагера. Божинов пристигна в България, а утре ще трябва да лети за Сицилия.

Треньорът на един от най-известните клубове в Южна Италия Кристиано Лукарели от няколко дни се опитва да убеди Божинов да се присъедини към тима му. Бившият голмайстор на Серия "А" от сезон 2004/2005 година, който е бивш футболист на Аталанта, Лече, Валенсия, Торино, Парма, Шахтьор (Донецк) и Наполи, познава българина от 20 години. Божинов чакаше до вчера да се разбере с Пескара. Той беше един от трите варианта за нападател на тима, в който играе и Ивайло Чочев, но в крайна сметка няма да се завръща в Серия "Б".

Голямото желание на Лукарели да го има в състава си, желанието на Божинов да се завърне в любимата му Италия, а също така липсата на друга официална оферта, накараха 33-годишният играч да даде положителен отговор на "синьо-червените".
Катаня е на осмо място в група "С" на третото ниво на италианския футбол, като има 36 точки от 25 мача, а целта е участие в плейофите за Серия "Б".Катаня ще бъде 16-ият клуб в богатата кариера на Божинов, който е играл в осем различни държави - Италия, Англия, Португалия, България, Сърбия, Китай, Швейцария и Хърватия.

снимки:Sportal