Валери Божинов смени за 12-ти път в кариерата си клубния си отбор. Нападателят подписа договор със сръбския гранд Партизан, след като договорът му с Тернана изтече.

„Развълнуван съм, че идвам в най-добрия клуб в Сърбия. Искам да благодаря на Партизан, че ме потърси и ми даде възможността да играя тук. Извинявам се за лошия ми сръбски, дайте ми един месец и ще го науча. Разберете ме, емоциите са големи, защото дойдох в един велик клуб", започна Божинов, който по време на представянето си говори на сръбски, български и предимно на английски. Той ще носи в новия си клуб номер 86, който му напомня неговата година на раждане", заяви Божинов при официалното си представяне.
Нападателят призна, че Иван Иванов му е помогнал да вземе решението. Защитникът направи солидна кариера в Партизан, преди да бъде продаден на Базел, пише ''Всеки ден''.

„Първото ни задължение е да спечелим титлата, а другото е да играем в груповата фаза на някой от евротурнирите. Партизан е като Ювентус. Тук се признават само победите. Тъй като съм бил и в Торино, разбирам какво се очаква от мен, защото и в Белград ще нося черно-белия екип. При всички положения обаче не всичко зависи от мен. Не може да играе само Валери. Ще е от значение какво ще направят и моите съотборници. При всички положения идването ми в Белград не е нов старт на кариерата ми", завърши Божинов, който трябва да направи първата си тренировка с „гробарите" днес.

Треньорът на Партизан Зоран Милинкович заяви, че е доволен от привличането на Божинов. "Валери притежава всички необходими качества, за да играе във велик клуб, какъвто е Партизан. Това показва досегашната му кариера с над 40 мача за България. Няма никакво съмнение, че той е класен състезател и ще е чудесно попълнение за нас. Божинов ни се понрави не само с футболните, но и с човешките си качества. Той имаше оферти и от по-богати отбори от Азия, но избра да остане в Европа.

Убеден съм, че Валери може много да помогне на младите ни таланти. Например Иван Шапонджич би могъл да научи доста от него, особено ако в някои мачове играят заедно. Знам, че по адрес на Божинов има и злонамерени коментари, свързани най-вече с това, че през последния сезон е играл в Тернана, но истината е, че Валери има голяма кариера", каза треньорът на Партизан.