Милионите фенове на Брад Пит изпаднаха в шок, след като видяха в социалните мрежи негови снимки в болница и на инвалидна количка. Фотографиите бяха публикувани в сряда в неговата фен страница във фейсбук.

Макар че човекът от снимките е с маска, тъмни очила и с черно яке с качулка, почитателите на холивудския секссимвол веднага разпознаха 57-годишния Брад Пит. Преди 7 години актьорът направи сензационно признание, че страда от мозъчно заболяване - прозопагнозия, при което се губи способността да се разпознават лица.

Пит призна, че лицата на хората, с които е разговарял, изчезват от паметта му, веднага след края на срещата. Преди той често се е преструвал, че познава човека, който го е заговорил, макар това да не е било така.

Холивудската знаменитост сподели, че заболяването усложнява живота му, особено когато му се налага да е на публични мероприятия. "Затова си оставам вкъщи", каза тогава Брад Пит. По-късно той се подложи на специално лечение и наскоро сподели, че се чувства по-добре.

Шокиращите снимки на актьора в инвалидна количка породиха опасения, че той се е почувствал зле и се е наложило да бъде хоспитализиран. За щастие истината се оказа по-различна. Брад Пит е ходил на зъболекар в медицински център в Бевърли Хилс и тъй като все пак е пациент медицинските грижи изисквали той да бъде изведен оттам с количка.