Новината, която измести вниманието дори от президентските избори в САЩ, е разводът на Брад Пит и Анджелина Джоли.

Една от най-обичаните холивудски двойки се раздели след 12-годишна връзка и две години брак.

"Много съм тъжен от случилото се, но сега най-важно е благосъстоянието на децата", това каза Брад Пит след като стана, ясно, че Джоли е подала документи за развод, пише Vesti.bg.

Според някои медии повод за края на звездната връзка е изневярата на Брад Пит с френската актриса Марион Котийяр. Двамата си партнират във филма "Съюзници".

Слухове гласят, че Джоли е наела детектив, с помощта на когото е разкрила предателството на Брад. Според други източници актрисата била възмутена от злоупотребата на съпруга си с алкохола и марихуаната. Освен това той имал проблеми с гнева. Официално Джоли е посочила като причина за развода непреодолими различия.

Тя не иска издръжка от Брад, а единствено да получи попечителството над децата им. Малко повече от три часа след съобщението ключовата дума "Анджелина Джоли" събра над 270 000 туита, "Брад Пит" 290 000 туита, "Брад" 540 000 туита, а "Анджелина" 520 000 туита, сочат данни от платформата за мониторинг на Туитър Визибрейн. За сравнение, съобщението за кончината на Дейвид Боуи през януари предизвика над 3 милиона туита за четири часа.