Холивудският ас Брад Пит представи новият си филм „Съюзени” в Китай раздавайки автографи в продължение на 40 минути.

Събитието бе революционно, тъй като актьорът не е промотирал свой проект в страната на порцелана и драконите от 20 години.

Причината за това се корени в „Седем години в Тибет” (1997 г), който китайското правителство не хареса заради демонизирането на политическия режим в сюжета.

Преди премиерата Пит позира охотно пред фотографите, но репортерите в близост нямаха право да задават въпроси. Китай той посети и преди две години придружавайки Анджелина Джоли на една от хуманитарните й мисии, но тогава странеше усърдно от светлината на прожекторите.

Рекламната кампания на „Съюзени” изкара Пит на червения килим за пръв път след като с Джоли обявиха развода си. В края на септември той пропусна премиерата на документалния Voyage of Time заради медийната истерия както около раздялата, така и около обвиненията, че е посегнал на сина си Мадокс на борда на частния им самолет.

Миналата седмица социалните служби го оневиниха и това увеличи многократно шансовете му за по-чести срещи с децата, които останаха под попечителството на Джоли.