Холивуската звезда Брад Пит отдаде последна почит на легендарния музикант Крис Корнел на погребението му завчера.

Службата се проведе в гробището Hollywood Forever Cemetery в Лос Анджелис. Сред знаменитости, преклонили се пред паметта на фронтмена на Soundgarden и Audioslave, се отличиха актьорите Крисчън Бейл и Джеймс Франко, както и певицата Къртни Лав.

Пред парка се събраха и тълпи от фенове, за да кажат последно сбогом на идола си. „Честно казано се чувствам все едно член от семейството ми е умрял.“, сподели почитателката Реджина Падила, която си взела почивен ден от работата за да присъства. Ден преди погребалната церемония, той бе кремиран.

Припомняме, че изпълнителят на Be Yourself ни напусна преди около седмица, след концерт в Детройт. Безжизненото тяло на певеца бе открито от охранител в банята на стаята му в Grand Casino Hotel. По-късно стана ясно, че се е обесил, а полицията стигна до заключението, че това е самоубийство.

Съпругата му Виктория Караянис отрича подобна възможност, тъй като фронтменът е взимал хапчета ативан (вид успокоително), чиито странични ефекти отключват параноя и самоубийствени мисли. Все още се очакват резултати от токсикологичните тестове.