Брад Пит ще построи отново 109 къщи след като ураганът Катрин удари града преди 10 години.

Оттогава холивудският актьор се посвети на това да изгради наново разрушения град. Пит и Джоли наскоро се сдобиха с къща във Франция с пет спални за 6,5 милиона долара. Холивудският актьор обаче от 2005 година работи и по възстановяването на къщите в най-тежко засегнатия от урана район на Ню Орлиънс.

„Влязохме в това доста наивно, просто смятайки, че трябва да построим къщи, без да знаем колко е трудно това”, заявява звездата пред местно издание. Брад Пит ще издигне наново 109-те цветни, стабилни, екологично чисти къщи, разпръснати в околността, която преди десет години ураганът покри с отломки и кал.

„За мен това е повод за гордост, когато погледна този малък оазис от цветове и соларни панели”, заявява бащата на шест деца пред изданието. Пит искаше неговата фондация „Направи го правилно” не просто да построи евтини и подходящи за живот домове, а те да са добре проектирани и екологични.

„Когато карам през квартала и видя някой човек на верандата си, го питам как е къщата. А той отговаря: „Добре!”. Тогава го питам как са сметките. А той ще каже нещо от сорта на: „24 кинта”. И аз се чувствам фантастично”, заявява звездата.