С Оскар за поддържаща роля се размина на косъм нашето момиче Мария Бакалова, но затова пък спечели Брад Пит на своя страна. Младата актриса получи голяма подкрепа с думите на холивудския ас, който я обяви за едно от следващите големи имена в кино индустрията. Бившият на Анджелина Джоли не подмина и непринудената й красота, сравнявайки я с един от вечните секссимволи.

"Моята любов към филмите започна гледайки Клинт Истууд. За Мария Бакалова това е било Мерилин Монро. И когато Мария е мечтаела да дойде в Холивуд, тя е цитирала нейните думи: "Ще стана велика филмова звезда!" Добре дошла, Мария!", приветства я Пит докато обявяваше номинациите за Най-добра поддържаща актриса. В крайна сметка статуетката в категорията получи корейската актриса Юн Ю-джун за ролята си в "Минари".

Снимка: PHYLICIA J. L. MUNN за Vanity Fair

Бакалова направи силно впечатление и на червения килим преди церемонията на Оскарите в Лос Анджелис. Българката беше зашеметяваща в бяла рокля на Louis Vuitton и бижута на Moussaieff Jewels. Изборът й на тоалет има своята предистория, за която Мария разказа пред онлайн изданието на Vanity Fair. Тя споделя, че във филма "Борат-2", където играе Тутар е като Пепеляшка, влизайки в кожата на дивата и пренебрегвана дъщеря на Борат и негов безстрашен партньор в престъплението. "И в реалния си живот се чувствам като Пепеляшка. Защото аз съм тази източноевропейска актриса с огромна мечта да бъда актриса в Холивуд", казва красавицата. Белият цвят е символ на "новото начало", добави още тя.