Риалити звезда Лиляна Ангелова се отказа от подаръците за рождения си ден, който отпразнува в ресторант край Гребната база в Пловдив, в името на лична кауза. Тя реши да подкрепи своята съименичка Лиляна Георгиева, известна като детето-чудо на леката атлетика.

Дни преди своя личен празник Лили, която на два пъти участва в Биг Брадър, направи специален призив към всички гости на събитието. В поканата към своите приятели тя помоли да не подаряват подаръци, а да подпомогнат състезателната кариера на едно талантливо дете. Лиляна Георгиева е само на 17 години, а по всичко личи, че е родена да тича и да бъде победител - само преди броени дни тя донесе поредното отличие на родна земя, припомня вестник "Марица". Талантливата състезателка спечели сребро в дисциплината 1500 метра на европейското първенство за юноши и девойки до 20 години в Гросето (Италия), а преди това стана шеста на световното до 23 години в Найроби, където бе победена единствено от тъмнокожи бегачки.


„Лили има страхотни постижения, а е едва на 17 години. Веднага след като чух историята , бях сигурна, че искам да помогна, за да дам личен пример, че талантите в България трябва да се подкрепят“, споделя с вълнение рожденичката за своята адашка. Към края на вечерта тя оправи искрени благодарности на всеки, който беше подпомогнал каузата. „Сега очакваме да се срещнем с Лили и да предадем сумата, която събрахме. Искам да благодаря на община Пловдив и Дирекция „Спорт и младежки дейности” за съдействието по организацията на каузата. Щастлива съм, че можем заедно да помогнем на едно талантливо дете“, каза още Ангелова.