Феновете на Брайън Адамс ще могат да го видят на живо на две различни събития в София.

Канадската звезда ще има концерт в зала “Арена Армеец” на 11 октомври. Часове преди началото му певецът ще открие изложба със свои авторски снимки във VIVACOM Art Hall. Експозицията ще гостува у нас до 12 ноември. Пред обектива на певеца е заставал и Мик Джагър.

Брайън Адамс ще пее за втори път пред българската публика. Сегашният концерт е част от световното турне Get Up на изпълнителя, което стартира на 12 март в Австралия и представя последния албум на звездата, излязъл в средата на октомври миналата година. Тавата съдържа 13 парчета, от които девет нови песни и четири акустични версии.

Обиколката ще продължи и през 2017 г. Рок изпълнителят ще направи над двучасово шоу. В него освен парчета от новата си тава ще изпее и част от най-големите си хитове.

Ще звучат любимите на няколко поколения Summer of 69, Run To You, (Everything I Do) I Do It for You. На сцената с него ще бъде и четиричленна банда, включваща китарист, бас китарист, барабанист и кийбордист. Билетите за концерта, организиран от Moko Solution и NuCoast, са на цени от 60 до 120 лева. 12 тира ще превозват техниката за концерта. В един от тях ще бъде и луксозната мобилна кухня, в която ще приготвят вегетариански ястия за певеца.

Готвачът пътува навсякъде с изпълнителя, а у нас ще му асистира български екип. Наред с музиката фотографията е другата голяма страст на Брайън Адамс. Негови снимки досега не са показвани у нас.

Експозицията, която ще могат да видят почитателите му, е от два отделни негови проекта - Exposed и Wounded. За първия пред обектива му застават някои от най-големите световни знаменитости. За него позират кралица Елизабет, Мик Джагър, Дъстин Хофман, Стинг, Ейми Уайнхаус, Моника Белучи, Кейт Мос, Шон Пен, Мики Рурк и т.н. А кадрите са представяни в цял свят. Вторият проект Wounded: The Legacy of War, с чиито кадри той издава и албум, представя снимки на войници, осакатени във войните в Ирак и Афганистан. Идеята му е да направи книга, да съхрани документ, с който да покаже безумието да се води война.

Да представи човешката страна, лицето, и да покаже какво се случва, когато започва нещо толкова страшно като военните действия. “Исках да се види как са засегнати отделните личности от това. Когато става въпрос за война, гледайки отстрани, повечето хора си мислят, че е нещо, което се случва бързо и заминава. А всъщност съвсем не е така. Продължава с години, страшно много хора страдат абсолютно безсмислено. Затова исках да направя тази книга, да покажа последствията и да не се забравя какво причиняват войните на толкова много млади хора”, разказа Брайън Адамс в интервю пред “24 часа”.