Великата банда AC/DC направи умопомрачителен лайв в Милуоки, Уисконсин.

До там летя екип на бTV, за да се срещне на живо с любимците на милиони българи. Заради проблемите във въздушния трафик вслeдствие на изригването на исландския вулкан, нашите успяха да се приберат със закъснение, но благополучно.

Миналият четвъртък AC/DC пометоха пореднaта спирка по пътя си на своето гръмовно световно Black Ice турне и това беше американският град Милуоки. Български ТВ екип беше допуснат да снима шоуто, както и да се срещне с групата. Журналистите от bTV си стиснаха ръцете с легендарния Брайън Джонсън и чуха лично от него паметното „София, идваме!”.

Целият репортаж от събитието ще бъде излъчен тази седмица в ефира на медията.

На концерта в Милуоки 20 000-ната зала Bradley Center буквално се е пукала по шефовете с фенове от целия щат Уисконсин, както и от Чикаго. За разлика от обичайната концертна публика в Европа, където на рок събития ходят предимно младите, в Щатите е имало агитки освен от тийнейджъри, така и от хора на средна и над средната възраст!

Повечето от тях облечени като идолите си! Определено всеки е поканен и на концерта на рок величията и в София, който предстои на 14 май! За музиката на легендарните австралийци няма пол, възраст и религия! Има само незабравими емоции!

Друга отличителна черта на американския фен, регистрирана от очевидците, е абсолютната им дисциплинираност и добро поведение преди и по време на концерта. Без никакво блъскане, опашки и излишен смут щатските рок фенове са атакували вратите на залата около час и половина преди обявения старт на концерта.

И така, в 19.30 часа местно време (в работен ден) препълнената вече зала се е разтресла от първите жици! Последвал е зверски двучасов лайв, включително бис изпълнения и всичко добре познато от репертоара на бандата. С други думи, абсолютен 2-часов екстаз! В края, поради спецификата на локацията, вместо гръмовните фойерверки, са се чули топовни салюти.

Но ние тук, в София ще видим всичко в пълната му сила! Обещал го е лично генералният продуцент на шоуто в ексклузивно интервю за bTV. В него той казва, че в София, на националния стадион Васил Левски ще бъдат докарани 20 камиона повече техника, отколкото за концерта в Милуоки. Подробности – скоро в ефира на медията.

Междувременно, от вчера на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/ Sony Music е саундтракът на Iron Man 2. Най-здравият саундтрак на филма на годината е изцяло с парчета на легендарната банда AC/DC и идва тъкмо навреме, за да подгреем яко преди най-величествената дата в музикалния календар на държавата – 14 май 2010!!!

Концертът на рок величията у нас е по покана на Болкън Ентъртейнмънт и Марсел Аврам с рок силата на Каменица, със съдействието на Столична община и Live Performance и подкрепата на Savoy – чиста водка и Max Telecom – модерният оператор.

Където и да отидат AC/DC, феновете и медиите са единодушни – това е концертът на годината! Бащите вадят от гардеробите старите осемдесеттарски джинси и грабват децата към стадиона. Рок легендите взривяват всички поколения!