Брад Пит и Анджелина Джоли напоследък не само проявяват голям интерес към Китай, но са започнали да изучават и езика на страната, разкри в. Sun.

Според приятели на двойката Анджелина Джоли много искала да си осиновят още едно дете и този път то да е от Китай. В часовете по изучаване на мандарин били включени шестте деца на Брад Пит и Анджелина Джоли, а също баща й Джон Войт, така че да може да помага с домашните.

Според източник, близък до звездната двойка, Пит и Джоли искали да имат деца от различни кътчета на света и смятали следващото им отроче да е осиновено от Китай, която скоро ще стане най-силната страна в света, освен това е една от най-древните и с развита култура държави.

Двойката вече има осиновени деца от Камбоджа, Етиопия и  Виетнам. Освен това, Пит и Джоли са биологични родители на Шайло и близнаците Нокс и Вивиън. Според приятели на Бранджелина следващото дете на двойката сигурно ще е от Китай, тъй като двамата са много обсебени от страната.

В началото на януари Пит неочаквано се включи в китайската версия на Twitter и загадъчното му първо послание привлече хиляди коментари, припомня БТА.

"Истина е. Идвам", написа актьорът. Брад Пит има забрана за влизане в Китай заради филма "Седем години в Тибет" от 1997 г., картината на китайското управление там. Заснетият по-късно филм "Мистър и мисис Смит" с него и Анджелина Джоли беше популярен в Китай.