Кои са най-странните и неподозирани родствени връзки, за които можете да се досетите?

Хрумвало ли ви е, например, че Джъстин Бийбър и актьорът Райън Гослинг са единайсети братовчеди, произхождащи от французите Мартюрен Рой и Маргюрит Бир, оженили се през 1637 г.

А че Анджелина Джоли и американският държавен секретар Хилари Клинтън са десети братовчедки и имат общ прародител, наречен Жан Кюсон.

Една от най-шокиращите родствени връзки, е тази между половинката на Джоли - Брад Пит, и американският президент Барак Обама. Оказва се, че те са девети братовчеди с общ прародител, шерифа Едуин Хикман, починал във Вирджиния през 1769 г.

Добрите приятели Бен Афлек и Майт Деймън са десети братовчеди, защото зидарят Уилям Ноултън-джуниър, живял през 17 в., е бил техен прародител. Актьорът и режисьор Джони Деп е двайсети братовчед на кралица Елизабет Втора. Според проучване на журналиста от BBC Ник Барат, който твърди, че преди 500 години във вените на предците на Джони е течала кралска кръв.

Британският актьор и режисьор Ралф Файнс пък често пъти се превъплъщава бляскаво в ролите на аристократи.

И за това си има обяснение и то е, че Файнс и британският престолонаследник принц Чарлз са осми братовчеди, което пък прави актьора 10 000-ия в списъка за унаследяване на британската корона.

Покойната бивша половинка на Чарлз -принцеса Даяна, сигурно щеше да остане шокирана, ако беше жива, при новината, че е десета братовчедка с бившата губернаторка на щата Аляска и неуспяла кандидатка за вицепрезидент на американските републиканци Сара Пейлин.

Общият прародител на Пейлин и Даяна е английският пастор Джон Лотроп, имигрирал в щата Масачузетс през 17 век.

Според един от най-видните генеалози Крис Чайлд съперничките на музикалната сцена Мадона и Лейди Гага били девети братовчедки, заради общи предци, които били квебекски фермери, допълва БТА.

Британският принц Уилям и младата му съпруга Кейт Мидълтън пък са дванадесети братовчеди, тъй като и двамата са потомци на сър Томас Лейтън, губернатор на остров Гърнси по времето на кралица Елизабет Първа и известен със склонността му да пролива кръв.

Онези, които търсят прилика в американските кинодиви Мерил Стрийп и Глен Клоуз, са на прав път. Двете са  четиринайсети братовчедки заради далечни общи предци, от които вероятно са наследили специфичната форма на носа.

Застаряващият британски актьор Хю Грант и доста по-младият му колега Томас Сангстър пък са втори братовчеди, защото техните баби са сестри. Твърди се, че именно това родство е помогнало на Томас да пробие на екрана, пишат от inews.bg.

Джордж Клуни се оказа далечен братовчед на американския президент Ейбрахам Линкълн, тъй като майката на Линкълн – Нанси Ханкс, била полусестра на пра-пра-пра-прабабата на звездата от  филмовата поредица "Бандата на Оушън" - Мери Ан Спароу.

Ханкс и Спароу имали една и съща майка - Луси Ханкс, но различни бащи.