Братът на певицата ЛиЛана - Александър Деянов, познат като Скилър, се предаде сам в ареста. Той имаше 14-дневен срок да плати 50 хил. лева парична гаранция за свободата си.

Александър Деянов отишал сам в ареста на "Майор Векилски", за да се предаде. Зa това свое намерение той съобщи още в социалните мрежи. А причината - в знак на протест, решил да не плаща паричната си гаранция, която второинстанционният съд намали от 100 на 50 000 лева.

„Честно казано нямаше да мога да се погледна в огледалото, ако бях платил такава гаранция за такова несправедливо решение. Не знам какво ме очаква. Но се реших. Смелост и вярвам в моята невинност. В живота си 1 лев не съм откраднал и 1 човек не съм излъгал“, каза Деянов. „За да го приемат, трябва да има постановление на прокуратурата. На изчакване сме. Ще чакаме 1 час, ако не се появи никой от прокуратурата си тръгваме“, коментира адвокатът на Деянов Николай Хаджигенов. В крайна сметка бийтбоксъра се прибра у дома.

Припомняме ви, че Александър Деянов, сестра му - певицата Лилана и съдружникът й са обвинени за участие в организирана престъпна група и злоупотреби с еврофондове. Според Деянов, повдигнатото му обвинение е несправедливо. Към момента в ареста са и другите двама обвиняеми, а именно певицата ЛиЛана и съдружникът й Мартин Димитров. Според разследващите именно Димитров е организатора на престъпната група, работила от 2016-а година. Според прокуратурата - става дума за схема на няколко дружества, контролирани от ЛиЛана, които неправомерно усвоявали пари от европейска програма.