С дрога е сгащен отново Петър Рачков. У него са открити три запалки и две пакетчета с наркотици, съобщават от полицията.
Братът на любимия български актьор Димитър Рачков е закопчан, докато продава пико на клиент, на метри от дома си в бургаския жк "Възраждане", разкриват морските ченгета своя успешен удар.


Криминалистите успяват да реализират акцията срещу Петър Рачков, след като седмици наред следят всяка негова стъпка. Униформените получават и подробна информация от близък на заподозрения къде дилърът къта дозите си със синтетична дрога, сочи информация по случая на сайта Флагман.


След като белезници щракват около ръцете на Рачков, униформени запрятат ръкави и правят щателен обиск на жилището му. При претърсването на апартамента му са открити 3 запалки "Клипер", натъпкани с дози метамфетамин. В жилището са намерени още 2 пликчета с пико, вероятно подготвени за продажба, допълват източници от полицията.


На стартовата права е дело срещу Петър Рачков за пласиране на дрога, съобщават от Окръжната прокуратура в Бургас. Точно година продължи разследването по подозрения за наркоразпространение. Рачков бе арестуван през април 2018 г. При изненадващ обиск в дома му ченгетата откриват четири пакетчета, пълни с равно количество амфетамини. След направените експертизи е установено, че в пликовете има общо 4,5 г амфетамин. Иззет е и буркан със странно прахообразно бяло вещество. То се оказва хранителна добавка, сочат резултати от назначено изследване.


Според материалите по делото наркотиците, открити у Рачков, са били предназначени за продажба, а самият той е сочен за дилър, за което може да отнесе от 2 до 8 години затвор, ако бъде признат за виновен. Петър Рчаков може да плати и солена глоба - от 5 до 20 хиляди лева. В момента Петър Рачков е на свобода с мярка за неотклонение "подписка".

Припомняме, че черната овца в семейството на обичания актьор е с множество криминални прояви, но до момента успява да се изплъзне от родното правосъдие. Най-фрапиращият случай е от март 2017 г., когато Петър първо бе сгащен заедно с още двама бургазлии при спецакция в кола, натъпкана със синтетична дрога и пособия за производството й. При последвалия обиск в помпена станция в с. Черни връх, където официално работи Рачков, пък беше открита цяла нарколаборатория. Разследващите обаче не успяха да докажат, че наркотиците са на бургазлията и той дори не получи обвинение по случая.
 

източници: България днес и флагман