Диктаторите в хотелиерството братя Диневи съвсем скоро ще прибавят към гаража си от спортни коли уникално златно Порше.

Мултимилионерите Динко и Йордан вече са предплатили 30% от стойността на супер автомобила, закована на 1 млн. евро, пише ''Всеки ден''.

Изумителното четириколесно ще бъде от уникална лимитирана серия от само една бройка, произведена по поръчка специално за заможните бизнесмени. Според данните, които изтекоха от приближени до собствениците на „Марина Диневи", бижуто ще притежава завидни мускули.

Под капака на Поршето, което ще пристигне с позлатени скорости и волан, както и салон от естествена кожа, ще бъдат „вързани" близо 600 коня. Купето ще бъде издържано в златист хамелеон и се очаква да пристигне навреме като подарък за Коледните празници. Мощността ще позволява на германското чудо да вдига без усилие космическите 400 километра в час.

*Поршето на Диневи ще бъде произведено само в една бройка

Братя Диневи са известни с любовта си към спортни играчки с емблемата на най-скъпите световни марки. В автопарка им вече се открояват два Майбаха, както и невероятно Бугати „Вейрон", за което в началото на тази година платиха главозамайващите 6 млн. евро.

Колата, която е световна рядкост, притежава 8-литров мотор W16, но с увеличен работен обем и 1520 конски сили. С този агрегат колата може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,8 секунди, а е способна е да достигне невероятните 530 км/ч.

В гаража на едни от най-богатите българи отлежават освен чисто нови возила, и доста ретро автомобили. Диневи са щастливи собственици на уникален Форд „Мустанг" от 1968 г., Шевролет „Корвет Стинг Рей" от 1970 г., дори и „Чайка ГАЗ 13" от 1969 г.

Има и супер модерни зверове като Ламборгини „Мурселаго" LP-640 Roadster и Додж „Вайпър Венъм Хенеси" - един от 22-та в света и единствен в Европа, който бие с 4 секунди Бугати „Вейрон" при ускоряването 0-320 км/ч.

На фона на този списък напомпания с екстри Мерцедес CL дори може да не се споменава. Според запознати скъпарските автомобили на предприемачите възлизат на повече от 1 милиард лева.

*Големият брат Динко Динев често участва по паради с някое от бижутата в автопарка си