Четирикратните носителите на „Оскар” Джоел и Итън Коен („Няма място за старите кучета”, „Фарго”, „Големият Лебовски”) се завръщат като автори и режисьори на АВЕ, ЦЕЗАРЕ!, една звездна комедия за Златните години на Холивуд.

Във филма участат Джош Бролин, Джордж Клуни, Чанинг Тейтъм, Скарлет Йохансон, Тилда Суинтън, Ралф Файнс, Джона Хил и Франсис Макдормънд. АВЕ, ЦЕЗАРЕ! проследява един-единствен ден от работата на филмово студио, изправено пред сериозни проблеми, чието разрешаване не търпи отлагане, и човека, на чиито плещи лежи отговорността да оправи всичко. Комедията е продуцирана от братя Коен посредством Mike Zoss Productions, заедно с Ерик Фелнър и Тим Беван от Working Title. АВЕ, ЦЕЗАРЕ! е с премиера в началото на 2016.

Композиторът на филма Картър Бърнуел споделя за АВЕ, ЦЕЗАРЕ!: „Това е музикална комедия, която се развива в едно холивудско студио, така че зрителят е преведен през декорите на различни продукции с различно музикално оформление, като ще видим и „степ танц във вода”.

За АВЕ, ЦЕЗАРЕ! се говори още от далечната 2004-та, като първоначално сюжетът e трябвало да проследи историята на трупа актьори от 20-те години на миналия век, които поставят пиеса за Юлий Цезар. Още тогава Клуни е избран за главна роля в продукцията. По думите на братя Коен, филмът завършва трилогия, очертана от О, БРАТКО, КЪДЕ СИ? (2000) и НЕПОНОСИМА ЖЕСТОКОСТ (2003).