Джоел и Итън Коен (Няма място за старите кучета, Бартън Финк) ще са сценаристи на новата версия на хитовия филм "Белязаният", която ще се появи по екраните през август 2018 година.

Известните кинотворци се присъединяват към римейка, който обаче засега все още е без режисьор, след като Антоан Фукуа се отказа от проекта през януари.

Според слуховете Диего Луна (Rogue One: История от Междузвездни войни) ще се превъплъти в образа на легендарния наркобос Тони Монтана, изигран незабравимо от Ал Пачино през 1983 г.

Очакват се известни сюжетни промени спрямо филма на Брайън Де Палма. Например Монтана вече няма да е кубински, а мексикански бежанец. Действието пък се премества от Флорида в Лос Анджелис.

Това не е първият случай, в който Братята Коен са наети да изгладят сценария на амбициозна продукция. Те сториха същото за Стивън Спилбърг във филма "Мостът на шпионите", както и за Анджелина Джоли в нейния "Несломен". Последният засега авторски филм на носителите на "Оскар" бе комедията с Джордж Клуни "Аве, Цезаре!".

"Белязаният" разказва историята на кубинския емигрант Тони Монтана, който успява да избяга от комунистическия режим на Фидел Кастро, за да си проправи път до върховете на организираната престъпност в Съединените щати. Филмът с Пачино е частично базиран на оригинала от 1932 г.