Кино иконата от 60-те години на миналия век Бриджит Бардо днес е неуловима.

През 1973 г. тя решава да спре кариерата си на актриса, обръща страницата и започва да работи за защита на животните.

Откъсната от света по собствена воля заедно със съпруга си Бернар Д` Ормал, тя се оттегля в придобито през 1958 г. имение Ла Мадраг в Сен Тропе.

Днес 77 - годишната актриса се съгласи да сподели разсъжденията си пред Vanity Fair и журналиста Анри-Жан Серва, който организира фото изложба в Лос Анджелис.

"Не бягам от хората, но не обичам шумотевицата", така легендата на френското кино обяснява своето уединение.

Бриджит Бардо така и няма да пристигне на откриването на фото изложбата в Лос Анджелис, но от съобщението става ясно, че тя "е очарована от вниманието, което й демонстрират организаторите, които приветстват кариерата, която тя изостави и в същото време я насърчават в борбата й за защита на животните".

"Не смятам, че бях добра актриса", казва Бриджит пред страниците на престижното американско списание Vanity Fair.

"Стараех се да изпълнявам това, което ми казваха възможно най-добре", уточнява актрисата.

Една от най-значимите години в нейни живот разбира се е 1956 г., когато Роже Вадим прави дългометражния филм с нея "И Господ ... създаде жената".

Филмът е посрещнат с критика във Франция, но пък триумфира в Щатите и... митът е създаден.

*Бриджит Бардо

"Целият живот, по време на филма, преди него и след него, винаги съм била това, което исках да бъда, искрена, честна и праволинейна. Не бях скандална и не исках да бъда. Исках да бъда аз самата, просто самата аз", разказва Бриджит Бардо.

Почти 60 години по-късно тя случайно попада на филма излъчен по телевизията, който не виждала от дълги години и "си казах това момиче никак не е зле. Но за мен беше някой друг. Има много по-важни неща да правя, вместо да се анализирам как изглеждам на екрана", казва звездата и уточнява: "Не можах повече. Хубаво нещо е, че съм спряла, защото това, което се случи с Мерилин Монро и Роми Шнайдер щеше да се случи и с мен".

Така Бриджит Бардо отказва многото роли, както и тези да играе с Франк Синатра и Стив МакКуин...

Сложила край на киното Бриджит Бардо се насочва с цялата си душа в защита на животните. Тя продава много лични неща, рокли, сувенири, бижута, сред които пръстен с диамант, гривна с рубини и перлено колие подаръци от бившия й съпруг милионерът Гюнтер Сакс.

"Никога не се привързвам към миналото, спомените са много отрицателни. Нямам време за губене и да мисля за миналото, защото живея само за каузата на животните. Днес има повече правила за колите, отколкото за животните", казва в заключение Бриджит Бардо, пише БГНЕС.