Легендата на френското кино и страстната защитничка на животните Бриджит Бардо е решила да използва обществения транспорт в Париж в борбата за опазване на живота на конете.

По улиците на френската столица ще се появят автобуси с изображения на впрегатни и езитни атове и отраженията им върху острието на касапски нож, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Бардо подчертава, че конете са служили на хората до появата на парните локомотиви, използвали са ги на полето, по време на война. "Нека спрем да ги убиваме за храна - призовава Бардо, която от 80-те години на миналия век води "една от най-големите си битки" именно срещу консумацията на конско месо.

Представителите на конния спорт също са обект на критиките на актрисата. Според Бардо сега благодарение на животните те печелят пари от състезания и от развлекателната индустрия. Но ако кон получи травма, заради която не може да продължи спортната си кариера, го изпращат в кланица. "Това е ужасяващо и нечовешко" - подчертава звездата от филмите "И Бог създаде жената" и "Бабет отива на война", пише inews.bg.

В кампанията срещу избиването на конете ще бъдат използвани 1460 автобуса, които ще обикалят по улиците на Париж и околностите от 30 ноември до 13 декември.