Актрисата Британи Мърфи, която почина през 2009 г., може и да е била убита, сочат резултатите от нова експертиза.

Като официални причини за смъртта на Мърфи бяха изтъкнати пневмония и анемия. Пет месеца по-късно обаче почина и съпругът й - сценаристът Саймън Монджак, като симптомите бяха същите. Бащата на актрисата тогава заяви, че не вярва в съвпадения и поръча нова, независима експертиза.

Резултатите от приключилата наскоро експертиза сочат, че е възможно съпрузите да са били отровени. Анализът на останките им показват съдържание на тежки метали, чиито нива са няколко пъти над допустимите. Токсините са същите, които се съдържат в отрова за мишки и насекоми.

В последните часове на Мърфи у нея са налице всички симптоми вследствие случайно поглъщане на подобен препарат, отровен както за гризачите, така и за хората - главоболие, замайване, коремни спазми, кашлица, изпотяване, загуба на ориентация, хрипове и пневмония.

Таблоидите тогава твърдяха, че актрисата е починала от свръхдоза или от анорексия. "Тя не беше нито анорексичка, нито наркоманка. Няма да имам нито секунда покой, докато не разкрия истината", заяви тогава бащата на Мърфи, пише БГНЕС.