Британският топ пилот Ник Левентис, който пристигна у нас за кампания сред деца срещу агресията на пътя и ги обучава на столична писта, успя и да научи нещо от българските хлапета. Левентис се включи в инициативата на фондацията си „Вълшебен свят“ и въпреки дъждовете през уикенда успя да покаже на бъдещите малки шофьори защо нервите и агресията на пътното платно не са за предпочитане. „В България определено има проблем с това – хората не ги е страх от наказанията.

Във Великобритания има специални програми срещу агресията на пътя, а и правилата се спазват, защото санкциите са неизбежни“, обясни шампионът. Победителят в престижното състезание се оказа затрупан от покани и ангажименти на българска територия.
Между интервютата за български телевизии и направо от пистата той се отправи към българския офис на Евроспорт, за да коментира започналото 24-часово състезание на Льо Ман. Левентис е подобрил няколко рекорда на него при най-успешното си участие през 2011 г. и експертният му коментар по най-големият спортен канал беше следен с интерес.

Освен в ролята на ТВ коментатор и посланик срещу агресията на пътя у нас, Левентис беше специален гост на семеен спортен празник на комплекс „Спортна София“ в столицата, където показа отлични умения в играта на футбол, баскетбол, тенис на маса. Левентис се справи перфектно дори с играта на народна топка, а след това и награди участващите деца и раздаде стотици автографи на малките си фенове.

Натоварената програма обаче съвсем не попречи звездата от Лондон да се забавлява. Или поне това показа личният му профил в социалната мрежа Инстаграм. Екипът на Ник и българските им партньори се събраха в елитния ресторант Koto, където шеф готвачът Георги Янев остави гостите очаровани. „Благодарности за добрата вечеря. Чудесна храна, екип и обслужване“ написа Левентис в личния си профил.

Британската звезда от пистата обича да идва у нас и освен благотворителните инициативи една от причините се оказа именно вкусната българска храна.