Бритни Спиърс отказва да излиза на сцената, докато кариерата й контролира нейният баща, който й е попечител. Това заяви самата певица в своя акаунт в Инстаграм.

„Няма да излизам на каквито и да било сцени в скоро време, докато баща ми командва какво да обличам, да говоря, да правя или да мисля. Правих това в продължение на последните 13 години“, пише Бритни и допълва, че предпочита да споделя с феновете си видеа от своята всекидневна, макар и някои да я критикуват как танцува, отколкото от сценични изпълнения в Лас Вегас, например.

Спиърс споделя, че опекунството е убило мечтите й, но тя и досега се надява на нещо по-добро. Тя казва, че така наречените й близки хора много са я наранили, и съветва последователите си, които непрекъснато критикуват нейните постове, да се отпишат от следването на акаунта й.

На 23 юни Бритни Спиърс се яви в съда с молба да бъде освободена от попечителството заради прекомерната злоупотреба с контрол от страна на баща й Джейми Спиърс. Тя подчерта, че той й забранява да се омъжи, да има повече деца, а също така я принуждавал да изнася концерти против волята й.