След 20 години музикална кариера, поп-принцесата Бритни Спиърс се оттегля от сцената завинаги заради ментални проблеми. Тя анулира своето шоу Domination от 31 представления в Лас Вегас, което може да й струва загуби от 2-3 милиона долара.
37-годишната Бритни по собствено желание постъпи в психиатрична клиника, която сама избра. Майка й обаче изрази опасения, че в болничното заведение я държат насила. В американските медии и в социалните мрежи се появиха информации, че в клиниката певицата ще бъде подложена на лечение с електрошок.


Официалното обяснение за оттеглянето й от сцената е желанието й да се грижи за своя баща Джейми, който наскоро се озова в болница заради стомашни проблеми. Бритни многократно е заявявала, че "без него тя ще бъде напълно загубена". През 2007 г. Бритни претърпя нервен срив и тогава именно баща й помогна да се върне на сцената.


37-годишната блондинка дебютира още като дете на сцената на мюзикъл заедно с Джъстин Тимбърлейк и Кристина Агилера. Дебютният ѝ албум, издаден от Jive Records, Baby One More Time в началото на 1999 г. веднага влиза в музикалните класации в САЩ и оглавява тези във Великобритания. Сингълът, носещ същото име също става номер 1 в много страни и е придружен от видеоклип. Бритни Спиърс е в челните класации на много известни списания. През 2012 г. сп. Билборд я обяви за най-привлекателната поп изпълнителка, а VH1 я класира под номер 1 в „100-те най-влиятелни жени в музиката“.

Тя е най-продаваната изпълнителка на изминалото десетилетие. Първият ѝ брак (януари 2004) е с приятел от детството ѝ – Джейсън Александър. След дълга парти вечер, двамата се женят на малка церемония в Лас Вегас. След по-малко от 55 часа обаче, те анулират брачния си съюз. През септември 2004 година Бритни се омъжва за Кевин Федърлайн. На 14 септември 2005 ражда първия си син Шон, а на 12 септември 2006 – втория Джейдън. През 2007 г. Бритни и Кевин се развеждат.