Остават броени часове до официалното откриване на първото издание на Международен студентски филмов фестивал „НОВА ВЪЛНА“.

От 23-ти до 25-ти януари, 2014 в Дом на киното ще се прожектират нови филми, ще се срещат нови лица, ще се обсъждат нови идеи и ще се създаде атмосфера, изградена изцяло от вдъхновението на новото поколение кинотворци.

В официалната конкурсна програма на фестивала влизат общо 41 филма, изпратени ни от държавите на Балканския полуостров и региона на Черно море.

За наградите в различните категории ще се борят 29 игрални филма – 14 от които са на автори от България, 5 от Русия, 4 от Армения, 2 от Турция и по един от Азербайджан, Косово, Сърбия и Грузия.

В областта на документалното кино ще имаме възможността да оценим работата на четири български и един руски режисьор.

Седем са филмите, предназначени за любителите на анимационното кино. В неговия цветен и нереален свят ще ни отведат студенти по анимация от Нов български университет и Арт Колеж.

На 23 януари в Дом на киното ще посрещнем представители на 11 висши учебни заведения от 8 държави. Ето защо разнообразието от филми е гарантирано, но накъде ще отпътуват статуетките предстои да разберем.