Лична среща с Йорданка Фандъкова ще иска шефът на Киноцентъра в Бояна Дейвид Варод, за да уговори затварянето на някои централни столични улици. Това ще се наложи заради новия филм на Брус Уилис, който ще се снима в София - “Кейн и Линч”.

“Като при всеки типичен за Брус Уилис екшън ще трябва да се отцепят някои отсечки в София, където да се заснемат каскадите с коли. Все още не знаем кои ще са улиците, но няма да са едни и същи за продължително време. Ще има предимно нощни снимки. Лично ще се срещна с Фандъкова и ще разчитам на подкрепата на полицията и на културното министерство”, каза Варод.

Тъй като лентата ще се прави у нас след 2 август, когато пристигат и холивудските звезди Брус Уилис и Джейми Фокс, се разчита на ненатовареността в София по време на летните опуски. Режисьорът Саймън Кейн идва до 3 седмици заедно с главния дизайнер, който вече беше тук и огледа снимачните площадки и декорите.

Другата мащабна продукция, която ще се реализира в България през септември, е “Рамбо V” на Силвестър Сталоун. В Киноцентъра все още няма потвърждение за “Червената Соня”, в която главната актриса се очаква да е Скарлет Йохансон.