Едно страхотно пътуване в Европа – десет хиляди километри с бус , с много смях, „странни” хотели и ледена бира, с приятни изненади за бандата, премина едномесечното турне на Б.Т.Р.

С много бисове в пълните концертни зали и клубове, феновете пяха заедно с групата както хит синглите от 23 годишната история на бандата, така и песните от последния им албум „Защо”.

Специален гост на концерта в Мюнхен беше Александър Бахаров от емблематичната група ФСБ, когото Б.Т.Р. поздравиха с авторската му песен „Пак ще се прегърнем”, а на концерта в Берлин присъства големият български актьор Иван Иванов.

За концерта в Лондон от Прага, след концерта си с Дан Макафърти от „Назарет” и Греъм Бонит от „Рейнбоу” пристигна Джон Лоутън (с рок легендата, Б.Т.Р . реализират много концерти в България и света и традиционно от 13 години в тяхно изпълнение посрещаме първия юлски изгрев с „Джулай Морнинг”). Концертът в Лондон се състоя в култовия клуб The Grand, в който е снимано видео на Джордж Майкъл.

Освен перфектно изпипаните концерти - мултимедия, музика, визия, шоу настроение, за първи път пред българите в Стария континент, Славчо и Иван свириха бас китара на четири ръце.

И след 11 концерта в Австрия, Германия, Швейцария, Белгия, Холандия и Англия, Б.Т.Р. тръгват на турне в България. Концертите на родна сцена стартират от 5. 04 Ямбол, следват - 6. 04. Нова Загора , 8. 04 Хасково, 15. 04 София Лайв клуб, 25. 04 Видин , 26. 04 Монтана , 27. 04 Козлодуй.
Програмата е ясна – два часа с музиката на Б.Т.Р.