Б.Т.Р. обявиха имената, които ще забият заедно с тях на мега лайва за представяне на дългоочаквания им нов албум „Защо” на 5 юни (четвъртък) от 20:00 часа в зала „Универсиада”.

Специални гости в шоуто са поп дивата Мариана Попова, пианистът-виртуоз Ясен Велчев, майсторът на перкусиите Стоян Янкулов – Стунджи, гайдарят Кирил Николов, изцяло дамският квартет „Стрингс” и легендарният пианист Антоний Георгиев-Тонто от "Ахат", който ще свири на нетрадиционен за него инструмент.

Разнообразието от изпълнители идва от разностиловите парчета в новия албум, едно от които Б.Т.Р. вече представиха като трети сингъл от диска - пауър баладата със симфоничен аранжимент „Несбъдване”, гост изпълнител в която е Мариана Попова, а една от другите големи изненади ще е песен смесваща рок и български фолклор в уникален фюжън.

Като една от най-успешната български рок група за последните две десетилетия, освен представяне на парчетата от новия си албум, Б.Т.Р. ще направят ретроспекция на най-любимите песни на публиката си, затова мотото на лайва е „20 години в един концерт”.

Билетите за събитието се продават в касите на Тикетпро и онлайн на ticketpro.bg, а местата в залата са ограничени, така че всички, които искат да присъстват на този исторически концерт, по-добре да побързат със закупуването им.