На ексклузивна предпремиера журналистите от българските медии гледаха първия епизод на най-новия сериал на bTV „Седем часа разлика”. Специални гости бяха и звездите в сериала.

Апостол Пенчев, директор „Телевизионни програми” на bTV Media Group и продуцент на „Седем часа разлика” от страна на bTV заяви, че новият сериал е сред най-висококачествените кино продукции в цяла Източна Европа. bTV продуцира този проект съвместно с Global Films, защото е уникален със своя сюжет, екипът, който го създава, е съставен от изключително талантливи хора, а актьорският състав е впечатляващ. Пенчев добави, че bTV смята да продължи да развива българското кино – стратегия, по която работи от четири години и която вече даде два отлични резултата със „Стъклен дом” и „Столичани в повече”.

Именно ръководството на bTV в лицето на Апостол Пенчев има най-голяма заслуга за реализацията на този проект, каза режисьорът и корподуцент на „Седем часа разлика” Магърдич Халваджиян. Той сподели, че още преди няколко години Пенчев е заявил огромното си желание bTV да поеме в трудната, но изключително важна посока – да предложи на зрителите български сериали с кино качество. „Всички се хвърлиха много мъжки в борбата, защото снимането на сериал е далеч по-трудно от снимането на игрален филм, сроковете са 10 пъти по-кратки”, коментира Халваджиян.

Заплетени сюжети, много любов и корупция от двете страни на Атлантическия океан ще видят зрителите още в първия епизод на „Седем часа разлика”. В поредицата Ваня Цветкова е подкупна съдийка в Софийски градски съд, а Малин Кръстев – собственик на българска кръчма в Ню Йорк. Двамата са брат и сестра, разделени не само от часовата разлика, но и от предразсъдъци, ненавист и пропастта между богатството и бедността.