bTV прекратява излъчването на „Господари на ефира” и „Пълна лудница”.

Ето и официалното изявление на медията:

От днес, 6 април, bTV Media Group няма да излъчва предаванията „Господари на ефира” и „Пълна лудница” в програмата на своите телевизионни и Интернет канали.

До това се стигна, след като bTV официално изиска от «Глобал вижън» дължимата по договорите прецизност в отношенията между двете страни, а от своя страна продуцентската компания пожела да прекрати предсрочно тези взаимоотношения.

Независимо от факта, че рейтинговите резултати на „Господари на ефира” за изминалото шестмесечие са с близо 28% по-ниски спрямо периода октомври 2009 - март 2010, когато предаването стартира в ефира на bTV (Източник: GARB, TG18-49) и независимо от увеличаващите се финансови ангажименти на медията по отношение на предаванията, bTV продължи да изпълнява коректно своите задължения.

Въпреки огромните инвестиции, които bTV Media Group направи в предаванията „Господари на ефира” и „Пълна лудница” през последните няколко години, колегите от „Глобал вижън” предпочетоха да прекратят взаимоотношенията си с медията. bTV Media Group приема този факт за даденост и им пожелава успех.