Една от най-упоритите претендентки за бъдеща булка на Христо Сираков написала в писмото си, че иска той да я забременява всяка от следващите години, твърди достоверен източник от предаването. Но нейните амбиции за съвместния живот с милионера не спирали до тук.

Тя била толкова убедена в своя късмет, че директно му предложила да се преместят да живеят в Южна Америка. Там тя щяла да се занимава с решаването на световни проблеми, докато Христо Сираков спокойно си харчел натрупаното богатство.

Имало и други кандидат - съпруги, които вярвали в това, че те ще са избраниците. Една от претендентките дори написала, че романтичното писмо, което било изискване за участие, тя ще подари на Христо Сираков едва на тяхната сватба.

Не можете да си представите какви дами са се записали за участие в телевизионното шоу, сподели източникът и добави, че се очертава то да бъде изключително любопитно. Разбира се по-голяма част от тях не претендирали за парите му. Такъв бил случаят и със самотната ватманка, която не била особено привлекателна на външен вид, за което приятелите й я оборвали. Единственото нещо на този свят, за което тя жадно мечтаела, било да бъде разбрана и обичана.

Оказва се, че доста дами дълго са чакали подобно предаване. Някои от тях дори откровено споделяли, че именно Христо Сираков бил техният идол за съпруг. Не случайно имало писма, започващи с обръщението „Здравей, принце на моите мечти”. За други пък небезизвестният милионер се появил в сънищата, което ги провокирало да се запишат.

Не били единични и случаите, в които дамите са номинирани от трето лице. Така например имало писмо от дама, която номинирала сестра си. И то без нейно знание. Тя обаче била сигурна, че сестра й ще се зарадва и завършила писмото с думите, че „за тази изненада знаем само аз и Вие” (бел.ред. Христо Сираков). Друга пък номинирала своя приятелка, като буквално откраднала нейни снимки и стихотворения, публикувани във Фейсбук, за да убеди Ицо 100-те манекенки в нейната привлекателност и нежна лирична душа.

Според човек запознат с предаването, от много от писмата лъхали невинност и смиреност. Някои се определяли като старомодни, други като неатрактивни на външен вид, необразовани, та дори тъпи. Хобито на една от дамите пък било да съзерцава и размишлява. Същата била привърженик на патриархалните ценности от епохата на Българското възраждане.

Сред кандидатките имало такива с украински, молдовски, та дори и една с китайски произход. Немалко били поетесите, поради което организаторите и самият Христо Сираков съвсем сериозно се замисляли над идеята той да финансира издаването на специална стихосбирка.